De visarenden van de Onlanden
9 september 2016
Geoorde futen van het noorden
15 september 2016

Nog niet echt de bronsttijd op en top maar het begin ervan de herten waren nog niet zover om te burlen, vechten en achter de andere mannetjes aan te jagen om hun vrouwtjes te behouden.

edelhert-1660

Nog wat verscholen kwamen de vrouwtjes toch tevoorschijn met hun jongen die alweer vrij groot zijn.  Hier dan toch een grote volwassen mannetjeshert die de boel in de gaten houd en de vrouwtjes opeist. Alles wat te dicht in de buurt kwam daar werd op gejaagd.

edelhert-1581

Nog wat verscholen kwamen de vrouwtjes toch tevoorschijn met hun jongen die alweer vrij groot zijn.  Wel zijn ze op hun hoede en heel alert je weet maar nooit met al dat mannelijke geweld.

_dsc1633

Prachtig in het landschap met de bloeiende heide was ik even blij dat ik heb gefotografeerd met een klein lensje, kon ik die gelijk ook even uittesten want hij is gloednieuw en ben er supertevreden over en blij met dit resultaat. Het viel dus niet tegen.

 

edelhert-1650

Prachtig zo’n indrukwekkend groot edelhert tussen de bloeiende heide dat is het voordeel van begin september en het vele mooie weer dat we gehad hebben in deze periode.