Jonge Ransuilen 21-06-20
21 juni 2020
Nieuwe vogelhut punt van Reide juni 2020
11 december 2020

Eindelijk weer een vogel van mijn wensen-lijstje deze stond er al een tijdje op. Afgelopen jaar naar Frankrijk geweest en heb de hop wel ontdekt maar hij was mij te vlug af om foto’s van te maken. Heb wel duidelijk diverse hops gezien of in vlucht maar niet vrij om te fotograferen. Dit is een vogel die heel zelden in Nederland wordt waargenomen. Ik was zeer verblijd toen ik op waarnemingen eracht kwam dat er 1 in Groningen was waargenomen. De eerste dag dat ik ging kijken is die niet gespot maar ben de volgende dag weer gegaan en dat was niet voor niks. Deze hop zat op het terrein van de Jysk maar door overlast was het verboden het terrein op te gaan voor foto’s. Zo’n kans krijg je maar zelden dus echte liefhebbers houd je echt niet tegen en we willen er zelfs wel een boete voor riskeren!!! Gelukt missie geslaagd en ik ben superblij met mijn nieuwe vastgelegde hop. Deze was trouwens totaal niet schuw en liep gewoon om de fotografen heen op slechts 1 metertje afstand heel uniek dit. Wat een prachtige exotische vogel en de kleuren van de kuif zijn echt geweldig.