De verborgen braamsluipers 21-5-20
24 mei 2020
De hop in Groningen Sontplein oktober 2020.
11 december 2020

Al wekenlang wordt ik wakker van het gekrijs van jonge ransuilen direkt om het huis. Vanaf +/- 23.00 uur begint het met geschreeuw van jonge ransuilen die graag gevoerd willen worden door de ouders. Dit gebeurt inmiddels al weken achter elkaar rondom de bomen voor het huis. Gisteravond moest ik daarom actie ondernemen omdat ik nu eens niet vroeg uit bed moest om ze eindelijk eens te gaan fotograferen. Zaterdagavond om 24.00 uur was het zover met een groot politiezaklantaarn gewapend om ze te ontmaskeren. Binnen no time had ik ze op de korrel. Wel een kunst om met nacht scherpe foto’s te krijgen zonder flitser. Uiteindelijk door mijn geschijn met die enorme zaklamp met sterke lichtbundel heb ik al mijn buurtgenoten ook nieuwgierig gemaakt met mijn nachtelijke acties dat was ze niet ontgaan en had wat toeschouwers gekregen gelukkig nog net geen politie….had ook zomaar gekund. Heb al wel eens vaker dingen meegemaakt door mijn onschuldige acties.

🙃
Jonge ransuil om het huis